Du leser nå årets gullvinner av Farmandprisen 2018 for beste nettsted i klassen Ikke-børsnotert selskap.

Nye sider

Skagerak-konsernets nettsider ble relansert i begynnelsen av 2018 etter å ha gjennomgått en kraftig overhaling. Skagerak Kraft og Skagerak Nett fikk egne nettsider i tillegg til egne sider for konsernet. I tillegg fikk Skagerak Varme nye sider og magasin-nettstedet Skageraknytt fikk også helt nytt utseende.

- Dette er en fjær i hatten for alle som har jobbet med de nye nettsidene våre. På det meste var nærmere 20 medarbeidere i konsernet med på å omarbeide og lage nytt innhold til nettsidene, sier kommunikasjonsdirektør Kristian Norheim.

Deler æren med CoreTrek

Æren for topplasseringen må også deles med leverandøren CoreTrek AS. Sandefjords-firmaet har utviklet programvaren nettstedene er bygd opp med og var delaktige i hele prosessen med å bygge opp de nye sidene. Det har også ansvaret for å drifte nettsidene.

- Vi må vel nesten si at samarbeidet med CoreTrek gikk veldig bra. Jeg tror årsaken var en kombinasjon av grundig forarbeid hos oss, sammen med en profesjonell leverandør med et velutviklet og velutprøvd publiseringsverktøy, sier Norheim.

På plassene etter Skagerak fulgte If forsikring med nettstedet europeiske.no og Stiftelsen Rikstoto med nettstedet rikstoto.no.

Delt ut priser siden 1955

Tidsskriftet Farmand ble stiftet i 1891, og regnes som «Nordens første forretningsblad». Hvert år siden 1955 er Farmandprisen blitt delt ut til «det norske aktieselskab» som kunne fremvise den beste og mest komplette årsrapport.

Etter at Farmand gikk inn i 1988 overtok først Økonomisk Rapport, og deretter Farmand, som sekretariatet for Farmandprisen. Farmandprisen Beste nettsted har vært delt ut siden 2006 og er bygget rundt samme konsept som årsrapportkonkurransen. Det blir nominert fem deltakere i de ulike klassene og de tre beste blir premiert.